Σαμιώτικα προϊόντα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς
Η Σάμος «μετακόμισε» για ένα διήμερο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πρόσφερε λιχουδιές, χορούς, τραγούδια και... Σαμιώτικο αέρα.
Από Δευτέρα 15 έως και Τρίτη 16 Απριλίου 2013, η πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στην Αριστοτέλους γέμισε με παραδοσιακά προϊόντα από το νησί του Πυθαγόρα, στο πλαίσιο της έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων-Πολιτισμού και Τουρισμού Σάμου.
Από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν Tomaccini, μέλι, κρασί, ούζο, λάδι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά και άλλες νοστιμιές της περιοχής.
Μάλιστα χθες, ο Σαμιώτης chef Αντώνης Σαρρημαυρογένης μαγείρεψε στην πλατεία, χρησιμοποιώντας αυθεντικά Σαμιώτικα υλικά του πρωτογενούς τομέα (Tomaccini) δημιουργώντας το παραδοσιακό σαμιώτικο πιάτο, «Το μενταγιόν της Ήρας».
Η Σάμος «μετακόμισε» για ένα διήμερο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πρόσφερε λιχουδιές, χορούς, τραγούδια και... Σαμιώτικο αέρα.
Από Δευτέρα 15 έως και Τρίτη 16 Απριλίου 2013, η πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στην Αριστοτέλους γέμισε με παραδοσιακά προϊόντα από το νησί του Πυθαγόρα, στο πλαίσιο της έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων-Πολιτισμού και Τουρισμού Σάμου.
Από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν Tomaccini, μέλι, κρασί, ούζο, λάδι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά και άλλες νοστιμιές της περιοχής.
Μάλιστα χθες, ο Σαμιώτης chef Αντώνης Σαρρημαυρογένης μαγείρεψε στην πλατεία, χρησιμοποιώντας αυθεντικά Σαμιώτικα υλικά του πρωτογενούς τομέα (Tomaccini) δημιουργώντας το παραδοσιακό σαμιώτικο πιάτο, «Το μενταγιόν της Ήρας».
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε εδώ