Το Περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ για το TOMACCINI

ΤO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ TOMACCINI

TOMACCINI: Το «καινoτόμο» προϊόν της Σάμου!

Πρόκειται για το τοματάκι τύπου ελιάς, το οποίο διακινείται σε μια πρωτοποριακή συσκευασία 220 γραμμαρίων, έχει μεγάλη απήχηση στην εγχώρια αγο¬ρά και έχει ταυτιστεί με ιδανικό υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Η εταιρεία που κρύβεται πίσω από το προϊόν αυτό είναι η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο νησί της Σάμου κι έχει βάλει τη δική της πινελιά στο να αποκτήσει το νησί μια δυναμική παρουσία στον παραγωγικό χάρτη της Ελλάδας!

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν ο Σαμιώτης επιχειρηματίας Γρηγόρης Γερασίμου, με μεγάλη εμπειρία στην εμπορία των φρούτων και των λαχανικών στις ευρωπαϊκές αγορές (έζησε και δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στην Ολλανδία) αποφάσισε να επενδύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Από την πλευρά του, ο κος Γερασίμου είχε «αφουγκραστεί» την ανάγκη για επώνυμη ντόπια ντομάτα η οποία, όμως, θα έπρεπε να φτάνει στον καταναλωτή σε συσκευασία «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το σχέδιο στο οποίο κατέληξε προέβλεπε τη δημιουργία μιας υδροπονικής θερμοκηπιακής μονάδας για την παραγωγή δύο ποικιλιών τομάτας: «τύπου ελιά» (Tomaccini) και σε τσαμπί (cluster).

Η έκταση:

Η αρχή έγινε με 10 στρέμματα το 2010, με προοπτική επέκτασης κατά 5 στρέμματα ετησίως. Πράγματι, σήμερα η υδροπονική αυτή μονάδα έχει φτάσει να καλύπτει 20 στρέμματα και στα σχέδια των «Ελληνικών θερμοκηπίων» είναι η άμεση επέκτασή της. Μάλιστα, ο κος Γερασίμου προβλέπει η μονάδα του να φτάσει τα 50 στρέμματα, που είναι και το ιδανικό μέγεθος και για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει προχωρήσει στην αγορά μέρους από αυτή την έκταση.

Τα προϊόντα

Όσον αφορά τις τομάτες τύπου «ελιά», τα «Ελληνικά θερμοκήπια» διακινούν την ποικιλία Angelle της εταιρείας Syngenta - με την οποία διατηρούν συνεργασία - με την ονομασία «Tomaccini» σε μια πρωτοποριακή συσκευασία 220 γραμμαρίων, με ειδικά σχεδιασμένο καπάκι για να μπορεί έτσι το προϊόν να καταναλωθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως στο σχολείο, στο αυτοκίνητο, στην εκδρομή και στο γραφείο. (Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγωγής απορροφάται από την αλυσίδα Σ/Μ ΑΒ Βασιλόπουλος).

Σχετικά, τώρα, με τις τομάτες σε τσαμπί, αυτές διακινούνται με την εμπορική ονομασία «Solana», ενώ φέτος μπήκε στην παραγωγή και ένα πειραματικό μέρος της μονάδας στο οποίο έχει καλλιεργηθεί το μίνι αγγούρι. Το μικρό αυτό αγγουράκι συσκευάστηκε στην ίδια συσκευασία όπως οι τομάτες Angelie και έτυχε θερμής υποδοχής από τους ‘Ελληνες καταναλωτές.

Αναπαραγωγή¨Περιοδικό Φρουτονέα, Τεύχος Αυγούστου 2013


Blogger Template by Clairvo